Adományozás

Az Alapítvány hitvallása szerint mindenki képes lehet jóra törekedni, s az adományozás ennek csupán egy lehetősége, csak egy szeletkéje. Úgy véljük, sohasem az összeg nagysága számít, hanem a gesztus, az elhatározás, az akarat a jóra törekvésre. Éppen ezért amellett, hogy hiszünk benne, hogy mindenki képes lehet „adni” a nála nehezebb körülmények között élőknek, az elhagyottaknak, a reményüket vesztetteknek, mindazoknak akik olyan célokért küzdenek melyekben ők maguk is hisznek, úgy gondoljuk, hogy ugyan olyan részese lehet a sikernek az 1 forintot és az 1 millió forintot adományozó is! Ebből következik azon kérésünk, hogy csak az adományozzon, akinek módja, lehetősége engedi, s annyit, amennyi számára örömöt jelent, hisz a kéznyújtás, maga a segítség igenis visszafelé is kifejti hatását!

Az Alapítvány nem mindenáron kíván pénzt gyűjteni! Bár lehetőség van direktben is támogatni, sokkal inkább rendszerben gondolkodunk, s hiszünk a becsületességben, a tisztes munka gyümölcsében. Továbbá az Alapítvány egy világnézetet is képviselni kíván már az adományozáskor, mely még ha kevésbé hatékony is, de példaként szolgálhat.

S a példa, ha idővel beérik, akkor egyszerre fog segíteni az, akinek az 1 forint is pénz, s az is , akinek az 1 millió forint sem az!