Adományozás

Az Alapítvány hitvallása szerint mindenki képes lehet jóra törekedni, s az adományozás ennek csak egy lehetősége, csak egy szeletkéje. Úgy gondoljuk, sohasem az összeg nagysága számít, hanem a gesztus, az elhatározás, az akarat a jóra törekvésre. Éppen ezért amellett hogy hiszünk benne, hogy mindenki képes lehet „adni” a nála nehezebb körülmények között élőknek, az elhagyottaknak, a reményüket vesztetteknek, az azon célokért küzdőknek melyekben ők maguk is hisznek, úgy gondoljuk, hogy ugyan olyan részese lehet a sikernek a 1 forintot és az 1 millió forintot adományozó is. Ebből következik azon kérésünk, hogy csak az adományozzon, akinek módja, lehetősége engedi, s annyit amennyi számára örömöt jelent, hisz a kéznyújtás, maga a segítség igenis visszafelé is kifejti hatását!

Az Alapítvány nem mindenáron kíván pénzt gyűjteni!

Az Alapítvány egy világnézetet is képviselni kíván már az adományozáskor, mely még ha kevésbé hatékony is, de példaként szolgálhat.

S a példa, ha idővel beérik, akkor egyszerre fog segíteni az, akinek 1 forint is pénz, s az, akinek az 1 millió forint sem az!