Működéspolitikánk

A Jóra Való Törekvés Alapítvány egy kulturális, művészeti, független, közhasznú szervezet. Esetünkben is érdekes és fontos az, hogy kiket támogatunk, de talán még érdekesebb és fontosabb az, hogy mindezt hogyan tesszük!

Miben egyedi az Alapítvány működése?

Alapítványunk innovatív mód nem “csupán” a “pénzt kérünk és pénzt adunk” folyamatot kívánja levezényelni. Szeretnénk bevonni a társadalom különböző szereplőit, rétegeit is a jóra törekvő folyamatokba. Ezáltal nemcsak hogy egyedi példát teremtünk mely ösztönzőerővel is bír, hanem mindenkit a sikerek részeseivé is teszünk! Célunk hogy ne csak egy “emberektől távoli” szervezet tapasztalhassa meg a megvalósulást, hanem az emberek is akik így már szereplői ezen működéspolitikának.

Hogyan kíván bevonni az Alapítvány különböző szereplőket a működésébe?

A különböző társadalmi csoportok, rétegek és szereplők, a civilek és a cégek bevonása is kiemelten fontos része a működéspolitikánknak.

A művészvilág és a kulturális élet szereplői hozzák létre a jótékonysági árveréseinket a felajánlásaik által. A felajánlók így nemcsak tehetségükről, hanem emberségükről is tanúbizonyságot tesznek.
A vállalkozóknak és kisebb cégeknek lehetőségük van a pénz mellett idővel és szaktudással is segíteni. Ugyanis ha mondjuk tönkremegy egy idősek otthonának az autója, felajánlhatja a szakértelmét és idejét egy autószerelő. Így az Alapítvány csak az anyagárat fizeti ki, s mindjárt egy autószerelő ugyanolyan részesévé vált a jóra való törekvésnek, mint egy nemzetközi díjakkal elismert művész.
A civileknek szintén vannak alternatívái amellett hogy pénzt adományozzanak. Az összefogás színháza kezdeményezés egy olyan klubról szól, ahol kimondottan civilek vehetnek éves tagságot mindössze havi egy cigaretta áráért, s támogatva ezzel sok nagyszerű projektet.
Az önkéntesség (és bizonyos projektjeink) által a diákok is részeseivé válhatnak a sikereknek és a jótetteknek. Keressük olyan intézmények partnerségét, akiknek diákjainak önkéntes munkát tudunk biztosítani, mindezt úgy hogy azt az önkéntes élvezze és később akár referenciának is fel tudja használni.
A virtuális tér felületei olyan embereknek is lehetőséget biztosít a segítségnyújtásra, akiknek akár egészségi állapotuk, akár idejük nem engedi az otthonuktól távol eső munkát vagy segítséget.
A nagyvállalatoknak a segítségükért megjelenési felületeket képes biztosítani az Alapítvány több platformon is.
Hogyan kívánja bevonni az Alapítvány a működésébe a megsegítetteket?

Hosszútávú céljaink közt szerepel, hogy aktív részesévé tegyük azokat is, akik a megsegítettek oldalán vannak. Támogatni kívánunk kulturális, művészeti eseményeket, jótékony műsorokat, szervezeteket, díjakat, kezdeményezéseket, akár versszínházi előadásokat, melyekkel iskolákban turnézva egyedi irodalomórák valósulhatnának meg.
Létre kívánunk hozni olyan webshopot, ahol rászoruló gyermekek alkotásai vannak, s ezek eladásából álmaikat is megvalósíthatják több-kevesebb Alapítványi kiegészítéssel.
Ha egy hajléktalan vagy rászoruló embernek az életén tudunk segíteni, az képes lehet előadásokkal vagy csak egyszerűen önmaga példájával is segíteni.
A Kelfeljnap projekt esetében csodálatos lenne, ha egy-egy megmentett naposcsibe, a későbbiekben “bio tojásokkal” láthatna el minket embereket, s akik ezeket megvennék (becsületkassza jelleggel), máris egyben jótékonyságra adakoznának.

S ezek csupán piciny szeletkéi a lehetőségeknek, hogy a megsegítettek oldalát is bevonjuk a munkába.