Árverés

A kultúra sokkal több, mint érdeklődési kör, a művészet pedig sokkal több, mint ízlés, mint esztétikum. Egyfelől létezik objektív érték. Hisz attól hogy ne adj’ Isten valakinek nem tetszik Leonardo Da Vinci Keresztelő Szent Jánosa, az attól még egy mestermű, egy csoda. Másfelől a művészet még a katarzis okozásánál is többre hivatott. Van, aki úgy véli, tükröt mutat. Van, aki útmutatást lát benne. Vannak, akik esszenciális tudást fejtenek ki belőle, mások pedig természeti törvényeket, világunk működésének alapvetéseit vélik felismerni.
A Jóra Való Törekvés Alapítvány a kezdetektől céljául tűzte ki, hogy a művésztársadalmat és a kulturális élet szereplőit is megszólítsa a jóra törekvés eszmeiségével, s ezáltal hirdesse, hogy a művészetnek ereje van hatni a világra, ereje van jobbá tenni a világot, s hogy ezen szereplőknek lehetőség van a kezükben.
Ezáltal nemcsak egy-egy alkotásnak a minőségét ismerjük el, hanem a legnagyobb tisztelettel adózunk a “művészköpeny” alatt lévő nemes ember előtt is!

A kezdeményezésünk ezeknek a nemes embereknek szól, kik hazánk és világunk legkiválóbb művészei, kulturális területen dolgozói, vagy híres, jóra törekvő személyei. Ők egy-egy alkotásuk vagy személyes tárgyuk ajánlják fel, hogy aztán egy kiállítással egybekötött árverés keretein belül a Jóra Való Törekvés Alapítvány működését segítsék tehetségükkel és emberségükkel. A kezdeményezésünk egyedi mód nyit a kulturális és művésztársadalom felé, s hirdet összefogást számukra a nemes célokért…

Az éppen aktuális árverséről, az aukciós tárgyakról és a felajánló művészekről az alábbi oldalon informálódhat:
I. JÓRA TÖREKVŐ JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS