Bemutatkozás

Kellár F. János Immánuel


A Jóra Való Törekvés Alapítvány megálmodója,
A kuratórium elnöke.

Író-költő, művészettörténész, előadóművész, műsorvezető – producer, nemzetközi borszakértő, Civil díjas karitatív és kulturális szervező, alapítványigazgató.

  1. március 14.-én született Budapesten, azóta -mint tősgyökeres családja Szentendrén él.
    Művészettörténet-filozófia diplomája mellett borszakértői és tanácsadói diplomát is szerezett, s számos hazai és nemzetközi borversenyen, valamint rendezvényen vett részt a szakmai zsűri tagjaként, vállalt vezető szerepet vagy fővédnökséget. Az Európai Borlovagrend tagjaként beválasztottak a Tudományos Tanácsba, majd a Szentendrei Lovagi Szék Elnöke lett. Évtizedek óta számos szervezet önkénteseként is dolgozik.

Csevej Immánuel néven 2010-től, saját kulturális- művészeti- értékobjektív- karitatív estet vezet Szentendrén. 2013-ban megalapította Szentendre Ifjúsági Érdemét a Gizella-díjat, melynek érdemrendjét a Munkácsy-díjas szobrászművész Pistyur Imre tervezte, s melyet minden évben a Szentendrei Városháza Dísztermében egy ünnepség keretein belül adnak át.

Könyvei, tanulmányai, írásai több nyelven megjelentek.

2016-tól az általa megálmodott és létrehozott Jóra Való Törekvés Alapítvány kuratóriumi elnöke és ügyvezető igazgatója. Ezen kívül színpadi szövegíróként és előadóként is számos versszínházi produkcióval turnézott.

“Ha időm engedi, olvasok, színházba járok, sportolok, gitározom, családfakutatással foglalkozom, s mivel nagyon fontos számomra a család és a barátok, igyekszem velük is tartalmasan tölteni az időmet.”

Törőcsik Mari

A Jóra Való Törekvés Alapítvány fővédnöke,
A kuratórium tiszteletbeli elnökhelyettese.

A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

  1. november 23. született Pélyen, s e kis településen élet 15 éves koráig, mielőtt meghódította volna a világot. Elismerései felsorolhatatlanok, s azon kevesek közé tartozik, akik díjat nyertek a cannes-i fesztiválon is.

Törőcsik Mari esetében indokolatlan lenne egy klasszikus bemutatkozást írni, őt mindenki ismeri, ő kikerülhetetlen!

Marinak 2008. október 14-én délelőtt egy kórházi rutinvizsgálat közben összeomlott a vérkeringése, szíve pedig megállt, kómába esett. Sikerült újraindítani a szívműködését, és mélykómában altatni. Azonnal átszállították a Kútvölgyi úti kórházba, ahol napokig küzdöttek az életéért. Gépek segítették szervezetének működését. A szinte általános orvosi vélemény ellenére, csodával határos módon tudata, emlékezőképessége, mozgásképessége visszatért. Emberfeletti akarat- és életerővel gyógyulni kezdett. A 2009-es Filmszemle megnyitóján úgy fogalmazott: „Nagyon messziről jövök. De visszajöttem!”

Megtisztelő, hogy a Jóra Való Törekvés Alapítvány létrehozását és a kezdeti alapok megteremtését Törőcsik Mari eszmeileg és anyagilag is támogatta, segítve ezzel Kellár F. János Immánuel azon munkáját és kezdeményezését, melyből ezen szervezet létrejött. Személye meghatározó volt az Alapítvány megszületésekor, s a hivatalos megalakulás óta fővédnökként segíti az alapok megteremtését. Neve, s kiállása olyan mélységet és súlyt adott az Alapítványnak, melyből az örökké táplálkozni fog.

„Életem nagy találkozása a Marival való megismerkedés, barátsága számomra mindig többet fog érni és jelenteni, mint bármely díj vagy kitüntetés.”

Kellár F. János Immánuel