Bemutatkozás

Kellár F. János Immánuel

A Jóra Való Törekvés Alapítvány megálmodója,
A kuratórium elnöke.

Író-költő, művészettörténész, előadóművész, műsorvezető – producer, nemzetközi borszakértő, Civil díjas karitatív és kulturális szervező, alapítványigazgató.

1984. március 14.-én születtem Budapesten, azóta Szentendrén élek.
Művészettörténet-filozófia diplomám (Summa cum laude) mellett borszakértői és tanácsadói diplomát is szereztem. Számos hazai és nemzetközi borversenyen, valamint rendezvényen vettem részt a szakmai zsűri tagjaként, vállaltam vezető szerepet vagy fővédnökséget. Az Európai Borlovagrend tagjaként – mely a legrégebbi világi lovagrend a Szent György Lovagrend egyik hivatalos jogutódja – beválasztottak a Tudományos Tanácsba, majd a Szentendrei Lovagi Szék Elnöke lettem. Számos szervezet tagjaként és önkénteseként is dolgozom.

Csevej néven 2010-től, saját kulturális- művészeti- értékobjektív- karitatív estet vezetek Szentendrén. 2013-ban megalapítottam Szentendre Ifjúsági Érdemét a Gizella-díjat, melynek érdemrendjét a Munkácsy-díjas szobrászművész Pistyur Imre tervezte, s melyet minden évben a Szentendrei Városháza Dísztermében ünnepség keretein belül adok át.

Könyveim, tanulmányaim, írásaim több nyelven jelentek meg.

2016-tól az általam megálmodott és létrehozott Jóra Való Törekvés Alapítvány kuratóriumi elnöke és ügyvezető igazgatója vagyok.Ezen kívül színpadi szövegíróként és előadóként is számos produkcióval turnézom, illetve önálló fellépéseket és közreműködéseket is vállalok. Ha időm engedi, olvasok, színházba járok, sportolok, gitározom, családfakutatással foglalkozom, s mivel nagyon fontos számomra a család és a barátok, igyekszem tartalmasan tölteni velük is az időmet.

 Törőcsik Mari

A Jóra Való Törekvés Alapítvány fővédnöke,
A kuratórium tiszteletbeli elnökhelyettese.

A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

1935. november 23. született Pélyen, s e kis településen élet 15 éves koráig, mielőtt meghódította volna a világot. Elismerései felsorolhatatlanok, s azon kevesek közé tartozik, akik díjat nyertek a cannes-i fesztiválon is.

Törőcsik Mari esetében indokolatlan lenne egy klasszikus bemutatkozást írni, őt mindenki ismeri, ő kikerülhetetlen!

Marinak 2008. október 14-én délelőtt egy kórházi rutinvizsgálat közben összeomlott a vérkeringése, szíve pedig megállt, kómába esett. Sikerült újraindítani a szívműködését, és mélykómában altatni. Azonnal átszállították a Kútvölgyi úti kórházba, ahol napokig küzdöttek az életéért. Gépek segítették szervezetének működését. A szinte általános orvosi vélemény ellenére, csodával határos módon tudata, emlékezőképessége, mozgásképessége visszatért. Emberfeletti akarat- és életerővel gyógyulni kezdett. A 2009-es Filmszemle megnyitóján úgy fogalmazott: „Nagyon messziről jövök. De visszajöttem!”

Megtisztelő, hogy a Jóra Való Törekvés Alapítvány létrehozását és a kezdeti alapok megteremtését Törőcsik Mari eszmeileg és anyagilag is támogatta, segítve ezzel Kellár F. János Immánuel azon munkáját és kezdeményezését, melyből ezen szervezet létrejött. Személye meghatározó volt az Alapítvány megszületésekor, s a hivatalos megalakulás óta fővédnökként segíti az alapok megteremtését. Neve, s kiállása olyan mélységet és súlyt adott az Alapítványnak, melyből az örökké táplálkozni fog.

 
„Életem nagy találkozása a Marival való megismerkedés, barátsága számomra mindig többet fog érni és jelenteni, mint bármely díj vagy kitüntetés.”

Kellár F. János Immánuel