Felajánlók névsora

Törőcsik Mari

A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja azon kivételes emberek egyike, akik díjat nyertek a cannes-i fesztiválon (is).

Jiří Menzel

Oscar-díjas, Arany Medve-díjas cseh filmrendező, színházi rendező, színész, a londoni főiskola tanára. Továbbá a Művészetek és Irodalom Érdemrendjével, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal és a Párhuzamos Kultúráért díjjal kitüntetett művész.

Bud Spencer eredeti nevén Carlo Pedersoli (Cristiana Pedersoli)

Olasz úszó, vízilabdázó, életműdíjas, többszörösen kitüntetett és számos alkalommal díjazott színész, aki már életében élő legendává vált, s filmjei mára már kultikus alkotást jelentenek sok millió ember számára.

Koltai Lajos

a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas, Európai Filmdíjas (legjobb európai operatőr) és kétszeres  David di Donatello-díjas operatőr, rendező, érdemes művész, számos híres hollywoodi produkció alkotója, a „Lajosing” eljárás megteremtője.

Kallós Zoltán

A Nemzet Művésze címmel és a Magyar Corvin-lánccal kitüntetett, Kossuth-, Hazám-, Magyar Örökség és Kossuth-nagydíjas néprajzkutató és népzenegyűjtő.

Csík zenekar

A Kossuth-díjas együttes, évtizedek óta a magyar népzenei élet egyik meghatározó szereplője. A zenekar hazánkban és Európában is turnézik, s a Fonogram és Prima Primissima díj mellett, számos rangos elismeréssel büszkélkedhet a mindenki által ismert értékteremtő formáció.

Quimby zenekar

A többszörös Fonogram-díjas, többszörös arany és platinalemezes alternatív rockegyüttes, évtizedek óta az egyik legnépszerűbb zenekarnak számít hazánkban.

Csíkszentmihályi Róbert

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrász és éremművész, érdemes művész, Szentendre város díszpolgára.

Bodrogi Gyula

a Nemzet Színésze címmel és a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti- és középkeresztjével kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Alföldi Róbert

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas színész, műsorvezető, rendező, 2008 és 2013 között a Nemzeti Színház igazgatója. Művészetét több állami és szakmai elismeréssel is díjazták.

Szirtes Ági

Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, Budapest díszpolgára. Alapító tagja a Budapesti Katona József Színháznak, ahol a teátrum történetének első három évtizedében a legtöbb bemutató részese volt.

Balla Demeter (Hegyi Zsolt)

a Nemzet Művésze címmel és a Magyar Művészetért díjjal kitüntetett, Balázs Béla- és Kossuth-díjas fotográfus, Érdemes művész, a Magyar Fotóművészek Szövetségének életműdíjas mestere.

Mészáros Márta

A Magyar Mozgókép Mestere címmel, Nagy Imre-érdemrenddel és a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett, Prima-, Hazám-, Balázs Béla- és Kossuth-díjas filmrendező, forgatókönyvíró.

Almási Éva (Psota Irén)

Almási Éva a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Psota Irén a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Presser Gábor

Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes, érdemes művész. A Locomotiv GT együttes tagja, a Vígszínház zenei vezetője, a magyar könnyűzene kiemelkedő személyisége.

Pistyur Imre

Munkácsy-díjas szobrászművész a MAOE és a Magyar Szobrász Társaság tagja, Szentendre Város Pro Urbe díjas alkotója.