Kultúrpélda

Az Alapítványunk támogatni kívánja kulturális, művészeti és jótékony műsorok, szervezetek, díjak, kezdeményezések, összefogások és megmozdulások létrehozását, működtetését.

Elvi szinten 2019-től a Csevej (www.csevej.eu) kulturális- művészeti- értékobjektív- karitatív beszélgetős estet is, mely a kezdetektől politikai és gazdasági érdekmentes, s rendkívül fontos értékeket képvisel, kiemelkedő szerepet játszik országosan is az értékközvetítés terén, s emellett karitatív célokat is megvalósít. Szintén elvi szinten Szentendre Ifjúsági Érdemét a Gizella-díjat is (www.gizelladij.hu), mely országosan is hiánypótló kezdeményezésként, csodálatos céljaival egy űrt tölt be. Mivel mindkét szerveződés a kezdetektől ingyenesen látogatható és elérhető a civilek számára, a Jóra Való Törekvés Alapítvány maximálisan azonosulni tud az est és a díj szellemiségével, s hosszú évek után egy független támaszt kíván nyújtani a sikeres és elveihez hűen ragaszkodó Csevej és Gizella-díj számára azzal. A két kezdeményezés semmiféle hasznot nem termel, csakis kiadásai vannak az értékteremtés és közvetítés érdekében.

Ugyanakkor az Alapítvány kizárólag elvi támogatásban részesíti a két szerveződést, hiszen ezeket az Alapítvány elnöke hozta létre, s működteti. Példájuk viszont jövőbemutató, s ennek szellemében kívánunk más hasonló esteket, műsorokat, beszélgetéseket, rendezvényeket vagy díjakat is támogatni vagy akár létre is hozni.

A Jóra Való Törekvés Alapítvány fontosnak tartja tehát a kultúra közvetítését, ápolását, s hisz a példa erejében és fontosságában. Éppen ezért Kultúrpélda néven támogatói, alkotói tevékenységet is folytatni kíván.