Hacsakegy

A Jóra Való Törekvés Alapítvány Hacsakegy programján belül szerepet kíván vállalni a hajléktalanok, kiemelten rászorulók, hiányt szenvedők és nélkülözők megsegítésében. Az eseti jellegű ételosztások, pokrócosztások, célzott csomagok összeállítása mellett nagyobb távlatban is gondolkodunk. Szervezetünk célja, hogy a helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel és akár egyházi képviselőkkel kommunikálva és összefogva, megpróbáljunk olyan évek óta regisztrált és leinformálható otthontalan embert támogatni, akinek elsősorban az infrastrukturális életfeltételeinek hiánya a legfőbb gátló tényező, hogy visszatérjen egy elfogadható életszínvonalhoz, s képes legyen újra integrálódni a társadalomba.

Éppen ezért a tanulmányok és adományozások mellett a projekt keretein belül szeretnénk azon segítséget nyújtani úgy, hogy akár az Alapítványunk fél évre ingyenes berendezett albérletet biztosít, hogy fedezi a közüzemi számláit, ruhákat vásárol, feltöltött hűtőszekrényt ajándékoz, finanszírozza az esztétikai kezeléseit, s aktívan kezd segíteni a munkakeresésben. Hiszünk abban, hogy ha csak egy embernek is így képesek leszünk „visszaadni” az életét és méltóságát, már megérte az egész szervezetet létrehozni…

Az Alapítvány később önkéntesként számít a megsegített személy munkájára is, hogy kiterjesztett és több dimenzióssá válhasson a projekt.